3213 sayılı maden kanunu

3213 sayılı kanun nedir?

Amaç: Madde 1 – Bu Kanun madenlerin aranması, işletilmesi, üzerinde hak sahibi olunması ve terk edilmesi ile ilgili esas ve usulleri düzenler. Madde 2 – (Değişik: 26/5/2004 – 5177/1 md.) …

7164 sayılı kanun nedir?

“Maden ruhsat sahalarında, maden üretim faaliyetleri ile bu faaliyetlere dayalı ruhsat sahasındaki geçici tesisler dışındaki faaliyetler ve/veya tesisler için Bakanlığın izni olmaksızın hiçbir surette işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenemez.”

3213 sayılı maden Kanununa göre hangi madenler hariç olmak üzere maden ruhsat sahalarındaki işletme faaliyetleri maden mühendisi nezaretinde yapılır?

MADDE 16 – 3213 sayılı Kanunun 31 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “Daimi nezaret ve teknik eleman: MADDE 31 – Kaynak tuzlaları hariç olmak üzere maden ruhsat sahalarındaki işletme faaliyetleri, maden mühendisi nezaretinde yapılır.

3213 sayılı maden Kanunu kaç yılında yayımlandı?

MADDE 1- 4/6/1985 tarihli ve 3213 sayılı Maden Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

4 grup madenler nelerdir?

4. Grup madenler arasında sodyum, potasyum, lityum, iyot, bor tuzları gibi 100'e yakın endüstriyel hammadde; linyit, taşkömürü, uranyum, toryum, radyum gibi enerji hammaddeleri ve altın, gümüş, platin, bakır, demir, krom, titan ve alüminyum gibi metalik madenler yer alıyor.

5 grup madenler nelerdir?

V. Grup Madenler; Kısaca kıymetli taşlar olarak tanımlayabileceğimiz Elmas, Safir, Yakut, Zümrüt vb. madenler.

Arazimde maden çıkarsa ne olur?

Maden Kanunu Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alan esaslara göre, bir arazide maden ve doğalgaz olması halinde, bu arazi kamulaştırılabileceği gibi; taraflar arasında yapılan anlaşmaya göre kiraya da verilebiliyor.