4444 duası okuyanlar

4444 salatı tefriciye ne için okunur?

Salat-ı Tefriciye (Nariye) Nedir? … Kişi eğer isteklerinin çabuk gerçekleşmesi istiyorsa Salat-ı tefriciye duasının okunması gerekmektedir. Kurtubi önemli olan ve hayırlı olan bir işin gerçekleşmesi veya belaların def edilmesi için salat-ı tefriciye 4444 defa okunmalı demiştir.

4444 duası nasıl niyet edilir?

Salat-ı Tefriciye duasına başlarken 21 kez "Estağfirullah el-Azim ve etubu ileyh" diyerek istiğfar edilir. Arkasından besmele getirilir. Arkasından hasıl olması dilenen murat Türkçe bir biçimde dile getirilir ve niyet edilir. Tekrar besmele çekilir ve 4444 kez Salat-ı Tefriciye duası okunur.

4444 salatı tefriciye dağıtılır mı?

sınavlardan falan önce veya önemli işlerden önce yapılması islamda iyi karşılanan ve geçerli olan eylem. sayının tam olarak 4444 olmasına gerek yoktur, dikkat edersiniz ama yine de. ayrıca dağıtabilirsiniz, 4444 taneyi, isterseniz 4444 kişiye isterseniz 2 kişiye.

Dileklerin kabul olması için hangi dua edilmelidir?

'Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh. ' Bu çok etkili olan dilek duasının Arapça okunuşu şeklidir.

Salatı tefriciye okumak caiz midir?

Duanın her iki boyutuyla amel edip salat ve selam getirirken efendimizi överek dua etmek ve Allahtan birşeyler istemek (yasaklayan bir nas olmadığı için ve bid'atle alakası olmadığı için …) caizdir.

Salat ı tefriciye regl iken okunur mu?

Salat ı tefriciye regl iken okunur mu? Adetli olan kadınlar Kadir Gecesi'nde Salat-ı Münciye, salat-ı nariye, salat-ı Fethıye gibi büyük salevatları okuyabilir, hatta hatimlerini yapabilirler. Kadir Gecesi namaz kılıp ibadetinizi yaptıktan sonra dileklerinizin kabulü için dua etmeyi unutmayın.

Duanin kabulu icin hangi sure?

(70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.)