5 kilo turşuya ne kadar sirke ve tuz konur?
5 litrelik kavanozlardan birinin içine 1 su bardağı tuz ve 2 su bardağı sirke eklenir ve tuz üzerine kavanozun üzerini dolduracak kadar su doldurulur ve tuz tamamen eriyene kadar karıştırılır. ( 1 adet yumurta içine atılır eğer batmıyorsa tuzu tamamdır)
10 kiloluk bidona turşu suyu nasıl hazırlanır?
10 kiloluk bidona turşu suyu hazırlamak için:
- 2 litre sirke (10 su bardağı yapıyor)
- 2 litre su.
- 1 yemek kaşığı limontuzu.
- 2 büyük kaşık kaya tuzu / turşu tuzu.
- 2 yemek kaşığı toz şeker.
02-Nov-2021
5 kiloluk bidona turşu suyu nasıl yapılır?
Suyu için;
- 12 bardak hazır su veye kaynatılmış ılık su.
- 1 buçuk su bardağı sirke.
- 1 çay kaşığı limon tuzu.
- 1 yemek kaşığı toz şeker.
- 5 yemek kaşığı tuz ve sonradan yarım yemek kaşığı üzerine dökmek için tuz.
04-Oct-2016
5 kg’lik karışık turşu nasıl kurulur?
Havuç, salatalık, acur ve kırmızı biberler isteğe göre kesilir. 5 litrelik bidonun içine ilk olarak az miktarda beyaz lahanalar konur ve sıkıştırılır. Üzerine havuç, biber, acur, domates ve salatalık eklenir ve tekrar lahana eklenir. Bu şekilde bidon dolana kadar devam edilir.
5 kilo turşuya ne kadar tuz atılır?
5 kiloluk bidon için;
- 3 diş sarımsak.
- 4 sivri yeşil biber (acı olanı tercih ettim)
- 4 tane kırmızı havuç (renk ve tat vermesi için)
- 4 tane havuç
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu (eksik olursa ekleyebilirsiniz)
- 2, 5 litre hazır su (eksik gelirse ekleyebilirsiniz)
- 3 su bardağı sirke (üzüm sirkesi)
- 2 tatlı kaşığı limon tuzu.
Sadece sirke ile turşu nasıl kurulur?
Kolay Biber Turşusu Tarifi Biberlerin üzerini kapatacak kadar sirke doldurun. Eğer tuzlu olsun isterseniz, 5 lt. için 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu ilave edin. Ayrıca sarmısak tadını seviyorsanız, aralarına sarmısak da ilave edebilirsiniz. Ağzını sıkıca kapatıp güneş almayan bir yerde bekletin.
10 kiloluk turşu bidonuna ne kadar tuz konur?
10 Kiloluk Bidona Turşu Nasıl Kurulur? 1 Su Bardağı Salamura Tuzu (200 gr.) 1 Su Bardağından bir parmak eksik Üzüm Sirkesi (170 gr.) 1 Su Bardağı Toz Şeker (170 gr.)