6222 ne demek

6222 kanunu müsabaka öncesinde, esnasında veya sonrasında spor alanları ile bunların çevresinde, taraftarların sürekli veya geçici olarak gruplar halinde bulundukları yerlerde veya müsabakanın yapılacağı yere gidiş ve geliş güzergâhlarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesidir.Jul 23, 2019

6222 ne demek Sosyal Medya?

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. 'Sporda Şiddet Yasası' olarak bilinen 6222 sayılı yasa sosyal medyada da geçerli olacak. Sosyal medyada birine küfür eden kişiye 3 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

6222 Cezası Kaç Yıl?

(1) Belirli bir spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla bir başkasına kazanç veya sair menfaat temin eden kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmibin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Kendisine menfaat temin edilen kişi de bu suçtan dolayı müşterek fail olarak cezalandırılır.

6222 imzası nedir?

Yargıtay: “Seyirden Yasaklanan Kişinin Geçerli Mazereti Bulunmaksızın İmza Atmaması Suçtur” … Yargıtay 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ile ilgili ilginç bir karar verdi.

6222 nedir Galatasaray?

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanan Fenerbahçe – Galatasaray derbisinde 57 taraftara, çeşitli suçlardan dolayı 6222 sayılı kanundan adli işlem yapıldığı açıklandı. Süper Lig'in 23. haftasında Kadıköy'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan dev derbide, 57 taraftara adli işlem yapıldığı açıklandı.

6222 ne zaman çıktı?

6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun 31 Mart 2011 tarihinde kabul edildi.

6222 cezası nereye ödenir?

Adli para cezası nereye ödenir merak edenlere önce ödeme emirleri gelecektir. Bu tebliğ neticesinde de Adliye içerisinde bulunan Cumhuriyet Savcılığı İnfaz Bürosu'na gitmeniz gerekir.

Ceza mı nasıl öğrenebilirim?

Adınıza kayıtlı bir trafik cezanız olup olmadığını öğrenmek için emniyet müdürlüğüne gidebileceğiniz gibi bu işleminizi online olarak da gerçekleştirebilirsiniz. “Plakadan ceza sorgulama'' yaparak veya T.C. kimlik numaranız, vergi numaranız üzerinden ceza durumunuzu öğrenebilirsiniz.