Akbank harcama itiraz formu doldurma

Harcama itiraz formu nasıl doldurulur?

Formda veya dilekçenizde aşağıdaki bilgiler mutlaka yer almalıdır:

  1. İşlemin yapıldığı kart numarası
  2. İşlemin yapıldığı tarih.
  3. İşlemin yapıldığı işyeri adı
  4. İşlem tutarı
  5. İtiraz nedeni.
  6. Kart sahibinin adı soyadı
  7. Kart sahibinin imzası

Akbank itiraz formu nasıl gönderilir?

Harcama itirazınızı Bankamıza Akbank İnternet aracılığıyla, Kartlarım>>>Şifre Güvenlik Ayarları>>>Kart Harcama İtirazı adımlarını izleyerek veya Harcama İtirazı Formu'nu doldurarak harcamaitirazi@akbank.com e-posta adresinden kolayca iletebilirsiniz.

Harcama itirazı nasıl yapılır?

İşlem itirazlarınızı bankanıza ait şubelerden veya bankanızın internet sitesinde yer alan harcama itiraz formunu doldurarak yapabilirsiniz. İnternet sitesi üzerinden aldığınız formun çıktısını alıp bankanızın yönergelerine uygun bir şekilde doldurmalı daha sonra da mail yolu ile bankanıza ulaştırmalısınız.

Kredi kartı harcama itiraz süresi kaç gün?

Kredi kartı ile yapılan işlemlere, son ödeme tarihinden itibaren on gün içinde, kart çıkaran kuruluşa başvurmak suretiyle itiraz edilebilir.

Harcama itirazı olumlu sonuçlanır mı?

Kartınız ile gerçekleşen harcama(lar)a ilişkin yapmış olduğunuz itiraz talebiniz, üyesi olduğumuz uluslararası kart kuruluşlarına ait kurallar çerçevesinde olumlu olarak sonuçlanmış ve tutar(lar) kartınıza alacak kaydedilmiştir. Bilgilerinize sunarız.

Akbank şikayet nereye yapılır?

Görüş, Öneri ve Şikayetleriniz İçin Banka kartı ve kredi kartı kayıp/çalıntı bildirimlerinizi,kartlarınız ve hesaplarınız ile ilgili her türlü talimat ve güncelleme taleplerinizi 444 25 25 / 0850 222 25 25 Akbank Telefon Şubesi'ne iletiniz.

Kredi kartı harcama itirazı nedir?

Kredi kartı hamilleri, gerçekleştirmiş oldukları işlemler karşısında iş yeri ile sorun yaşarsa veya kendisi tarafından gerçekleştirilmemiş işlemler olduğunu tespit ederlerse; bu işlemlerle ilgili olarak kartı veren bankaya harcama itirazı (chargeback) başvurusunda bulunma hakkına sahiptir. Bu işleme “ters ibraz” denir.