Aöf iş imkanları

Mezunlar; ithalat-ihracat uzmanı, dış ticaret elemanı, satın alma uzmanı, satış temsilcisi (iç-dış piyasa) ve pazarlama elemanı olarak görev yapabilmektedirler. Programdan mezun olanların sektördeki istihdam oranı, program amaçlarına ne ölçüde yaklaşıldığını belirleyecektir.Mar 24, 2017

Aöf 2 yıllık ilahiyat bitirenler ne iş yapar?

İlahiyat(ön lisans) bölümü mezunlarına ''İlahiyat Meslek Unvanı'' verilir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca görevlendirilirler. Çeşitli il, ilçe ve köylerdeki camilerde İmam-Hatip ve müezzin-kayyım olarak çalışırlar. Kuran kurslarında ise Kuran-ı Kerim öğreticiliği yapabilirler.

AÖF okuyan kpss’ye girebilir mi?

KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans, ortaöğretim okullarından veya ön lisans programlarından (lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir.

Açıköğretim fakültesi diploması ne işe yarar?

elde olan diploma önlisans diploması ise dgs'ye girebilmeyi ve dolayısıyla ygs-lys kasmadan üniversite kazanabilmeyi sağlar. yüksek lisans yapabilmenizi sağlar. … bazı üniversitelerin rektörleri bile açıköğretim mezunudur.

Açıköğretime herkes girebilir mi?

Açıköğretime kayıt yaptırmak isteyen tüm liseden mezun öğrencilerin önlisans programları için YGS' den en az 150 puan alması gerekir. Lisans düzeyinde yerleşecek adayların ise LYS' den 180 puan alması gerekmektedir. Bu puanın üzerinde puan alan tüm adaylar açıköğretim fakültesini tercih edebilirler.

2 yıllık ilahiyat mezunları din kültürü öğretmeni olabilir mı?

İLAHİYAT MEZUNLARI LİSTEDEN ÇIKARILDI İlahiyat mezunları din kültürü öğretmenliğine atanamayacak; yalnızca imam hatip okullarında meslek derslerinin öğretmeni olabilecek.

AÖF ilahiyat mezunu din kültürü öğretmeni olabilir mi?

İlahiyat fakültesi mezunu olan kişiler Diyanet İşleri Başkanlığı emrinde çalışabilme şansına sahip olabilmektedirler. … Ayrıca bu bölümden mezun olan kişiler öğretmen olma şansı da bulunmaktadır. Camilerde görev yapabilir, il ve ilçe müftülüklerinde memur veya sözleşmeli personel olarak çalışabilirsiniz.

Lisans bitirmeden KPSS girebilir mi?

Bir üniversitenin 4 yıllık bölümlerinde okuyan öğrenciler mezun olmadan da lisans düzeyinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girebilir. Lisans düzeyinde mezun olmadan hiç bir hak elde edemez.