Badem ağaçlarında zamklanma

Badem ağacı neden Sakızlanır?

Hastalığın etmeni, Agrobacterium tumefaciens adlı bir bakteridir. Bu bakteri, kök boğazında urlar oluşturur, iletim demetlerinde öz su faaliyetini büyük ölçüde engeller. Yapraklar sararır, gelişme yavaşlar, gövde ve dallarda sakız oluşur, sonuçta ağaçlar kurur. Genç ağaçlar daha fazla etkilenir.

Badem ağacı meyvelerini neden döker?

eğer zamanında ve doğru gübreleme yapıyorsanız, sorun yakalandıkları bir kök hastalığı olabilir. Arkadaşlar okuduğum bazı kaynaklarda badem şeftali kaysı gibi meyve ağaçlarının çağla dökünün bor-çinko eksikliğinden olabileceği yazıyor. yaprak açımından sonra çinko-bor gübresi vererek sonuç gözlenebilir.

Badem ağaçlarına ne zaman ilaç atılır?

Sonbaharda yapraklar u oranında dökülünce birinci, ilkbaharda çiçek tomurcukları patladığı ve kırmızı uçların görüldüğü pembe dönemde ikinci ilaçlama uygulanır.

Zamklanma hastalığı nedir?

Yapraklarda küçük, yağ yeşili, sarımtırak haleli, zamanla morumsu kahverengi renk alan lekeler oluşur. Bu lekeler zamanla kurur ve düşer. Yapraklar saçma ile delinmiş bir görünüm alır. Kanserli dalların uç kısımlarındaki yapraklar ilkbahar sonları ve yaz aylarında solgunlaşıp, ölebilir.

Yaprak Kıvırcığı hastalığı neden olur?

Hastalığın Etmeni fungus olup, enfeksiyonlar ilkbaharda uç sürgün gözlerinin ilk yeşil organları- nın görünmeye başlamasından itibaren olur. Yumu- şak ve nemli kışlar enfeksiyon için çok elverişlidir. Yaprak Kıvırcıklığı Hastalığı, Ülkemizde şef- tali yetiştirilen bütün bölgelerde görülür.

Badem ağacına hangi hayvan gübre verilir?

Yaprak analizi sonucunda potasyum eksikliği tespit edilirse, badem yetiştiricileri her olgun ağaç için 6,8 ila 9 kg potasyum sülfat (K2S04) gübrelemesi uygular.

Kiraz ağacı meyvesini neden döker?

Hava sıcaklığının 7 derecenin altına indiği zamanlarda ağaçlar kendisini korumaya alarak meyvelere besin elementlerini göndermemektedir. Bu yüzdende meyveler dökülür.