Bebek icin ne zaman alisveris yapilmali

Hamile olduğunuzu öğrendiğinizde sevimli bulduğunuz kıyafetlere karşı koyamayabilir ya da her gördüğünüz giysiyi alarak bebeğinizin alışveriş ihtiyacını karşılamak isteyebilirsiniz. Ancak bebek hazırlıklarına 25. haftadan itibaren başlamak bebek alışverişi için en doğru zamandır.Mar 16, 2020

Ilk bebek alışverişinde neler alınmalı?

Bebeğinizin bakımını gerçekleştirirken ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeler şunlardır:

  • Göbek oyuntulu bebek bezi.
  • Temizleme pamuğu ya da ıslak mendil.
  • Alt değiştirme örtüsü
  • Tırnak makası
  • Pişik kremi.
  • Bebek şampuanı ya da sabunu.
  • Bebek saç fırçası

Bebek için hazırlıklara ne zaman başlanmalı?

Haksınız da ortalıkta o kadar güzel bebek ürünleri var ki insan kendine engel olamıyor. Ancak bebek hazırlıklarına başlamak için bence en mantıklı dönem 25.hafta ve sonrası. Eğer sağlıklı bir hamilelik yaşıyorsanız yavaş yavaş mağazaları dolaşıp bebeğiniz için ufak tefek hazırlıklara başlayabilirsiniz.

Ilk doğan bebeğe kaç aylık kıyafet almalı?

Bebeğinizin kıyafetlerini yaşa göre değil kilosuna göre almalısınız. Bebekler ilk birkaç ayda çok hızlı büyürler ve giysileri çabucak küçük gelmeye başlar. İlk aylarda 0–6 ay bedenler daha kullanışlı olur. Boyundan açılmaya başlayarak ayağa kadar fermuarlı ya da çıt çıtlı olanlar tercih edilmelidir.

Yazın doğacak bebeğe neler alınmalı?

Sıcak yaz günlerinde güneşten korunması için gereklidir. Aksamları serin olursa üzerine uzun kollu ve bacaklı bir giysi giydirilebilir. Giysilerin açık renkli, bol kıyafetler olması, boyalı olmaması ve 0 pamuklu olması, mümkünse organik pamuk dokumadan olması tercih edilmelidir.

Dogum oncesinde kaç paket bez almaliyiz?

3 kilo civarı doğan sağlıklı bir bebeğin bir ayda 700-800 gram almasını dikkate alırsak, 1 numara bebek bezinden stok amacıyla en fazla 3-4 paket almanızı öneririm. … Yenidoğan bebeğiniz 4 kilo ve üzeri dünyaya geldiyse 2 numara bebek bezi kullanmaya başlamalısınız. 2 numaradan da en fazla 5-6 paket alabilirsiniz.

Doğum yapan kadına ne söylenir?

”Yeni doğan bebeğinize hoş geldin diyor, Anne, Baba ve yavrunuza sağlık ve mutluluk diliyoruz.” ”Anne ve babayı tebrik eder, yeni bebeğinizin sağlıklı, mutlu ve huzurlu uzun bir ömür yaşamasını temenni ederiz.” ”Hoşgeldin Bebek anneciğin ve babacığınla sağlıklı huzurlu uzun ömrün olsun.

Bebek yatağı ne zaman ayrılmalı?

Genelde 1.5-2 yaşından itibaren bebeğin odasının ayrılması uygundur. Bu yaşa kadar bebek, beşiğiyle anne-babasının odasında kalır ve zamanla kendi odasına geçişi sağlanır. Bebeği uyutmadan önce mutlaka ritüeller yaratın.