Bulguru kavurarak kısır tarifi

Bulguru kavurarak kısır nasıl yapılır?

Kavurarak Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sıvı yağda küçük küçük doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
  2. Biraz pembeleşince salçaları da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Ardından kısırlık bulguru ekliyoruz. …
  4. Eğer hala sertse kaynamış sudan biraz ekleyebiliriz. …
  5. Bulguru kavururken baharat ve tuzu da ekleyebiliriz.

Soğan kavurarak Kisir nasil yapilir?

Öncelikle kuru soğanı ince şekilde rendeleyip, sıvı yağda kavuralım. Salçaları ekleyip, kavurmaya devam edelim. 2 su bardağı bulguru yıkayıp, süzdürelim. Kavurduğumuz karışıma ilave edip, kısık ateşte birkaç dakika kavuralım.

Kisira soğan nasil Dogranir?

Bir tavaya kuru soğanları yemeklik doğrayın ( küçük kare kare) tavaya 1,5 çay bardağı sıvı yağ ekleyin. Soğanları pembeleşene kadar kavurun. Kavrulunca 2 yemek kaşığı salça (tepeleme) ekleyin. 2-3 dakika soğan ile salçayı birlikte çeviriniz ve tavayı ocaktan alınız.

Kısıra taze soğan konur mu?

Bulgurlarınız olurken taze soğan, maydanoz, marul, domates ve biberi ince ince kıyın. Tüm malzemeyi limon suyu ve nar ekşisi ile birlikte tencereyedeki bulgurlara ekleyek karıştırın ve servis yapana kadar tencerede bekletin. Ilık yada soğuk olarak servis yapın.

Kısır malzemeleri nelerdir?

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2su bardağıince bulgur.
  • 1,5su bardağısıcak su.
  • 2yemek kaşığıdomates salçası
  • 1çay bardağızeytinyağı
  • 1tatlı kaşığıpul biber.
  • 2adetlimon suyu.
  • 1/2çay bardağınar ekşisi.
  • 6daltaze soğan.

Kısır içi nasıl yapılır?

Kısır Tarifi Nasıl Yapılır? 6 çay bardağı kısırlık bulgur derince bir kaba alınır. Üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası eklenerek kaşığın arkasıyla salça bulgura yedirilir. 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek aynı şekilde karıştırılır. Dilerseniz salçaları aynı anda ekleyip yedirebilirsiniz.

Kısırın içine soğan kavrulur mu?

Kısır için bulgur bir tarafta şişerken, diğer tarafta tencereye yemeklik doğranmış soğan,sarımsak ve zeytinyağı alıp soteleyin. Soğanlar yumuşayınca salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.