Geniz akıntısı için hangi doktora gidilir

Geniz akıntısının bir çok nedeni olabilir. Ancak geniz akıntısı için gidilecek yer Kulak Burun Boğaz bölümüdür. Diğer yandan nezle veya soğuk algınlığı gibi durumlar için aile hekimine başvurmak da yeterli olabilmektedir.Dec 9, 2019

Geçmeyen geniz akıntısı neden olur?

Buna alerjiler, viral enfeksiyonlar (soğuk algınlığı dahil), sinüs enfeksiyonları, havadaki tahriş edici maddeler (duman veya toz gibi) neden olabilir. Daha az da görülse burnun içine sıkışmış bir madde (bu durum daha çok çocuklarda görülür), hamilelik veya bazı ilaçların yan etkisi olarak geniz akıntısı ortaya çıkar.

Geniz akıntısı ve balgam nasıl geçer?

Geniz akıntısı için tuzlu burun spreyleri de kullanılır. Bu tuzlu burun spreyleri burnun içini nemlendirerek semptomları da azaltır. Bu süreçte özellikle çay, tavuk suyu ve sıcak içecekler tüketilmelidir. Bunun yanı sıra bol bol su tüketmek de geniz akıntısına etkili çözümler arasında yer alır.

Geniz akıntısı tedavi edilmezse ne olur?

TEDAVİ EDİLMEZSE ENFEKSİYONA YOL AÇIYOR Özellikle geniz akıntısı alerjik bir durumdan kaynaklanıyorsa kulaklarda, boğazda şişkinliğe, ağrı, sızı ve acıya neden olabilir" dedi. Geniz akıntısı kronikleşmeden kişinin bir uzmana başvurması gerektiğini dile getiren Op.Dr.

Genizdeki mukus nasıl atılır?

Tuzlu su ile gargara yapmak geniz akıntısı asırlık bir çare olmuştur. Yarım çorba kaşığı tuz alın ve ılık bir bardak suya ekleyin. Günde üç kez bu karışım ile gargara yapın. Bu karışım nazal pasajda saklanan aşırı mukusun temizlenmesine yardımcı olacaktır.

Geniz akıntısı ile balgam aynı şey mi?

Geniz akıntısından çıkan mukus, sümük ya da balgam olarak dışarı çıkarılabilir. Mukusun boğazı orta kulağa bağlayan östaki borusunu tıkadığı vakalarda ağrılı bir kulak enfeksiyonu görülebilir. Bir başka belirti olarak geniz akıntısı nedeniyle sinüs pasajları tıkanırsa bireyde sinüs enfeksiyonu da görülebilir.

Geniz akıntısı olduğu nasıl anlaşılır?

Geniz akıntısı belirtileri nelerdir?

  • Burun tıkanıklığı
  • Burun akıntısı
  • Öksürük.
  • Boğazda şişlik.
  • Boğaz ağrısı
  • Hapşırma.
  • Baş ağrısı
  • Kötü ağız kokusu.

Sürekli geniz akıntısına ne iyi gelir?

– Taze bal ve limon karışımı içmek, – Buruna yakın bölgeye nane yağı uygulaması yapmak, – Günde 2-3 kez sıcak çorba içmek, – Günlük olarak içilen suya az miktarda elma sirkesi ilave etmek geniz akıntısına iyi gelir.