Gss telefonla borç sorgulama

Telefonla GSS Prim Borcu Sorgulama Genel Sağlık Sigortası prim borcunuz hakkında bilgi sahibi olmak için telefonla ALO 170 iletişim hattını arayabilirsiniz.

Genel sağlık sigortalı olduğumu nasıl öğrenebilirim?

Genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanabilme durumunuzu https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama linkine tıklayarak sorgulayabilirsiniz.

GSS prim borcu nasıl olur?

GSS PRİM BORCU NEDEN ÇIKAR? Aylık gelirlerinin asgari ücretin üçte birini aşıp aşmadığı gelir testi ile tespit ediliyor. … Gelir testi yaptırmayınca da her ay, ilgili ayda geçerli olan asgari ücretin yüzde 3'ü tutarında GSS primi hesabına borç yazılıyor. Bu nedenle de GSS prim borcu birikiyor.

GSS borcu nereye ödenir 2021?

Kanun, Nisan 2021 ve öncesine ait GSS prim borçlarını kapsıyor. Ana para borcunun tamamının 31 Aralık'a kadar ödenmesi halinde gecikme cezası ve zammı otomatik siliniyor. Vatandaşlar, yapılandırılan GSS borçlarını, e-Devlet veya anlaşmalı bankalardan "GSS 7326 Yapılandırma Prim Tahsilatı" menüsünden ödeyebiliyor.

Genel Sağlık Sigortası için nereye baş vurulur?

Sorusunun yanıtı SGK'ya prim bildirimi geldiği ve kabul edildiği zaman ödeme zorunluluğu başlatılır. GSS kapsamında tescil ve tebliğ işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde olup, en yakın SGK İl Müdürlüklerinden öğreniliyor.

GSS otomatik başlar mı?

Bu bilgiler ışığında geçmiş 1 yıla dönük olarak 30 günlük prim ödemesi bulunanlar 10 gün, 90 günlük prim ödemesi olanlar ise 100 gün sonra otomatik olarak genel sağlık sigortası kapsamına alınmaktadır.

Sağlık güvencem olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Söz konusu sorgulamayı, en yakın Sosyal Güvenlik Merkezleri'nden yapabilirsiniz. Veya en yakın eczaneden de aynı sorgulama gerçekleştirilebilir. Bunun dışında, sağlık güvencenizin devam edip etmediğini öğrenmek için e-devlet sistemini de kullanabilirsiniz.

GSS prim borcu odemek zorunlu mu?

Her aya ait GSS priminin izleyen ayın sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Tahakkuk eden prim borcunun yasal süresinde ödenmemesi halinde, ödeme vadesinin bittiği tarihten itibaren ilk üç aylık sürede her bir ay için yüzde 2 oranında gecikme cezası uygulanarak artırılıyor.