Hasmandıra göbek kaşar

Göbek kaşar ne demek?

Yaklaşık 12 Litre sütten 1 kg kaşar elde edilir.Taze kaşardan farklı olarak yoğurulan peynirin son kısmından yapıldığı için daha yağlı olur. Yoğurma ve hazırlık işlemi bittikten sonra kaşar peyniri kalıplara dökülmeden hemen önce boğumlanan kısmından koparılan bölümden elde edilen kaşar peyniri göbek kaşardır.

Kelle kaşar ne demek?

Doğu Anadolu Lezzetleri Kelle kaşar, Iğdır , Kars ve Ağrı dağı çevresinde doğal beslenen yerli ırk hayvanların sütlerinden üretilerek elde ediliyor. Daha kuru taze kaşar lezzetine sahip peynir, tamamen eski kuşaklardan aktarılan yöntemlerle yapılıyor. … Kelle kaşar , bu hâliyle paketlenerek son halini alıyor.

Göbek kaşar nerede kullanılır?

Genellikle kaşarın eritildiği yerlerde, Karadeniz yöresine ait muhlamada, pizzzada, tost yapımında, ve yemeklerin içine eritmede tercih edilir. Kahvaltı sofralarında da tercih edilebilir.

Kars göbek kaşarı nedir?

Kars göbek kaşarı, Kars'a 1,5 saat uzaklıkta, 2300 metre rakımlı, ücra bir yayla köyü olan Boğatepe'de üretiliyor. Kars ve çevresinde doğal beslenen yerli ırk hayvanların sütlerinden üretilen bu kaşar, lezzetiyle diğerlerinden ayrılıyor. Kars göbek kaşarı tamamen eski kuşaklardan aktarılan yöntemlerle yapılıyor.

Kelle peynirine neden kelle denir?

bir de kızartılınca, ah kızartılınca, öyle leziz olur ki, ellerim felan titredi yazarken. işte bu yüzden peynirli yumurtanın damağımdaki adıdır kelle.

Kelle kaşar nasıl yapılır?

Taze kelle kaşar, Taze inek sütü filtrelendikten sonra belirli sıcaklıklara kadar ısıtılır ve sonrasında mayalanır. Daha sonra bir iki gün acı suyunu atması için dinlendirilir. Acı suyunu attıktan sonra haşlanır ve yuvarlak kalıplara doldurulur, kurutulduktan sonra tüketime hazır hale gelir.

Küflü kaşar peyniri nasıl yenir?

Kabuklu peynirler arasında en çok öne çıkan peynir eski kaşar peyniridir. Eski kaşar peynirinin küfünü sildikten sonra ve en üstte kalan çok kirli kısmını kestikten sonra geri kalan kabuğu yemeye bayılanlar vardır. Gerçekten de eski kaşarın kabuğu inanılmaz lezzetlidir ve çerez gibi tüketilebilir.