Karadeniz ikliminde yetişen bitkiler

Kara deniz ikliminin bitki örtüsü nedir?

Yüksek yerlerde iğne yapraklı, alçak yerlerde geniş yapraklı ağaçlar bulunur. Mısır, çetik, tütün, çay, fındık gibi bitkiler yetişir. Doğal bitki örtüsü ormandır.

Doğu Karadeniz’de hangi meyve yetişir?

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin kivi, çilek, mavi yemiş, böğürtlen, ahududu, kuşburnu ve dut gibi birçok üzümsü meyvenin geniş çapta yetiştirilmesine imkan sağlayacak ekolojik özelliklere sahip olduğunu ifade eden Kaldırım, ülkemizde en fazla üzümsü meyve üretiminin Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgeleri'nde yapıldığını …

Ege bölgesinin bitki örtüsü nedir?

Bitki örtüsü maki dediğimiz bodur bitki topluluğudur. Maki; mersin, defne, kocayemiş, zeytin, zakkum, keçiboynuzu, kermez meşesi vb bitkilerden oluşur. Yüksek yerlerde ormanlar vardır (kızılçam ormanları) . Bölgede Akdeniz iklimi güneyden kuzeye doğru enlemin, batıdan doğuya doğru da yükseltinin etkisiyle bozulur.

Karadeniz ikliminde evler yaygın olarak hangi malzemeden yapılır?

Çam, ladin, kayın gibi ahşabın dayanıklı türlerinin kullanımı yaygındır. Kıyı kesiminde kestane, iç kesimlerde ise çam, yakın çevrede kaolayca bulunabilmesi nedeniyle en çok tercih edilen ahşap yapı malzemesini oluştururlar.

Karadeniz bölgesinde hangi ürünler yetişir?

Karadeniz Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri ve Teknolojileri

  • Fındık. Karadeniz denince akla gelen ilk ürün, büyük oranda fındık olmaktadır. …
  • Çay. Karadeniz Bölgesi'nde fındıktan sonra en çok akılda kalan ürün elbette ki çaydır. …
  • Mısır. …
  • Tütün. …
  • Turunçgiller. …
  • Kivi. …
  • Elma. …
  • Pirinç

Karadeniz Bölgesinde hangi halk oyunları oynanır?

Karadeniz bölgesi halk oyunları deyince akla ilk olarak horon geliyor.

Ege bölgesinin genel özellikleri nelerdir?

Türkiye'nin batı kısmında yer alan Ege Bölgesinde yazlar kurak kışlar bol yağışlı olarak geçer. Arazi yapısı sebebiyle iç kısımlara kadar Akdeniz İklim Tipi görülebilir. Ege Bölgesinin iklim örtüsü de yine arazi şartlarına göre Akdeniz Bölgesinde görülen bitki örtüsü olan Makidir.