Karpuz kabuğu faydaları

Karpuz kabuğunu nasıl tüketmeliyiz?

Hem sağlıklı hem de lezzetli doğal bir tatlı olan karpuz kabuğu ızgarası için karpuzu beyaz kısmından itibaren derinlemesine soyun. Dilim dilim karpuzları ızgarada pişirip, üzerine taze fesleğen ve balzamik sirke ekleyerek servis edebilirsiniz.

Karpuz kabuğunu kaynatmak ne işe yarar?

Karpuzun kabuğunda, insan vücudundaki azotu kandan uzaklaştıran ve idrara dönüştürmeye yardımcı olan bir amino asit olan sitrulin bulunur. Sitrulin, kan damarlarının genişlemesini teşvik eder. Kabuklar, yine önemli bir aminoasit olan arginin içerir.

Karpuzun beyaz kabuğu ne işe yarar?

KARPUZ KABUĞUNDAKİ BEYAZ KISIMLAR ÇOK FAYDALI Özellikle kabuğa yakın beyaz kısımlarda sitrulin miktarı daha fazladır. Bu aminoasitler kan akışını düzenler ve kardiyovasküler sağlığı iyileştirici rol oynar" dedi.

Karpuz kabuğu suyu nasıl hazırlanır?

Karpuz kabuğu, soğan, limon kabuğu, tuz ve baharatları tencereye alıp suyu ilave edin. Orta ateşte kabuk istediğiniz yumuşaklığa gelinceye kadar pişirip zeytinyağı ve bir çorba kaşığı limon suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğuyuncaya kadar kapağını açmayın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Karpuz kabuğu yersek ne olur?

Kan damarları üzerindeki gerilmeyi azaltan etkisiyle dikkat çeken karpuz kabuğu bu özelliğini bol miktarda potasyum içermesine borçlu. Bu özelliği kalp krizi, inme ve diğer kalp hastalıklarını büyük oranda engellemesinin yanı sıra kan basıncını da azaltıyor.

Karpuzu kaynatıp suyunu içmek neye iyi gelir?

Tıpkı karpuz olduğu gibi karpuz suyu da kalp ve damar dostudur. Karpuz suyuna kırmızı rengini veren madde olan likopen, aynı zamanda kalp ve damar sisteminin korunmasında da görevli olan çok güçlü bir antioksidandır. Vücuttaki serbest radikalleri etkisiz hale getiren bu antioksidanlar kalbin koruyucusudur.

Karpuz kaynatılıp içilirse ne olur?

Kaynatılan suyun içerisine dilimlenmiş karpuz ekleyip blendrendan geçiriniz. Sabahları aç karna bir bardak tüketildiğinde; kan şekerini, sindirimi, kan basıncını, kötü kolesterolü ve kemiklerdeki ürik asidi düzenler.