Lahanalı yoğurtlu salata

Yoğurtlu kırmızı lahana salatası nasıl yapılır?

Bir kaba yoğurt, sarımsak ve mayonezi koyup karıştırın. Kırmızı lahanayı bu karışıma ekleyip tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave ederek iyice harmanlayın. Düz bir tabağa harmanladığınız salatayı dökerek kabın her tarafına yayın. Salatanızın üzerini ceviz ve maydanoz ile süsleyerek servise sunun.

Çiğ lahana salatası nasıl yapılır?

Beyaz Lahana Salatası Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Beyaz lahanayı ufak ufak doğrayın ve tuzlayın. 5-10 dakika bekleyin ve suyunu sıkın.
  2. Havucu rendeleyin. Lahana ve havucu mayonezli, sarımsaklı yoğurtla karıştırın.
  3. Mayonez kullanmadan da yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Feb 8, 2014

En lezzetli lahana salatası nasıl yapılır?

Lahanayı ince ince doğrayın. Daha sonra büyük bir kabın içine alın, biraz tuz ekleyip lahanaları ellinizle iyice ovun. İnce kıyılmış dereotunu, maydanozu, mısır, turşu ve rendelenmiş havucu, sarımsağı ekleyin. Üzerine zeytinyağı döküp karıştırın.

Yoğurtlu mayonezli mor lahana salatası nasıl yapılır?

Yoğurtlu Ve Mayonezli Kırmızı Lahana Salatası Nasıl Yapılır?

  1. Yarım kırmızı lahanayı bıçakla kıyın. …
  2. Tavayı ocaktan alıp soğutun. …
  3. Süzme yoğurt ve mayonezi ilave edip karıştırın. …
  4. Yoğurtlu mor lahana salatasını, ızgara köftenin yanında servis edebilirsiniz.

Oct 17, 2021

Mor lahana salataya nasıl hazırlanır?

Doğranan mor lahana derin bir kaba alınır, üzerine tuz eklenir ve yumuşayana kadar yoğrulur. Yumuşayan lahanaya sirke, yağ, limon suyu ve eğer meze yapılacaksa diğer malzemeler de eklenir. Salata karıştırılarak tüm malzemelerin iç içe geçmesi ve harmanlanması sağlanır.

Mor lahana nasıl ovulur?

Tuzladığınız mor lahanaların üzerine limon ya da sirke ilave edin. Ardından ovmaya başlayın. Suyu iyice çıkıp yumuşayana kadar ovma işlemine devam edin. Burada işin sırrı limon ya da sirkenin mor lahanayı yumuşatmasını sağlamak.

Çiğ lahana nasıl saklanır?

Süzülen lahana isteğe göre sadece ikiye bölünerek ya da yapılacak yemeğe göre ayrılarak poşetlerde veya kaplarda dondurucuda saklanabilir. Saklama yönteminde hava alma işleminin yapılması sebzenin daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Lahananın derin dondurucu içerisinde taze kalma süresi ortalama 8-10 ay arasındadır.