Tuzlu lokma hamuru nasıl yapılır?
Yapılışı:
- Derin bir kaseye yumurtayı kırın. …
- Bir su bardağı unu, kabartma tozu ve mayayla harmanlayıp ilave edin ve yoğurmaya başlayın. …
- Üzerini kapatıp ılık bir yerde 1 saat mayalandırın.
- Kızartacağınız tencereye yağı koyun. …
- Kızaran lokmaları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağlarını süzdürün ve sıcak servis yapın.
Kahvaltılık lokma nasıl yapılır?
Kahvaltılık Pofidik Lokmalar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kaba önce yumurta, yoğurt,peynir, maydanoz, süt ve baharatları koyup iyice karıştırılır.
- Tuzu peynirin tuzuna göre ayarlayabilirsiniz.
- Daha sonra un ve kabartma tozu ilave edilir.
- Hamuru koyu boza kıvamında olacak.
Evde lokma nasıl yapılır?
Lokma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3,5 su bardağı unu geniş bir kabın içine alın ve ortasını havuz şeklinde açın. …
- 2 su bardağı ılık suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın. …
- Hamurunuzun üzerini kapatın, oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
- Hamur mayalanırken şerbetini hazırlayın. …
- Mayalanan hamuru sıkma torbasına aktarın.
Lokmanın içine ne katılır?
Lokma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket instant maya.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 tatlı kaşığı toz şeker.
- 2 su bardağı un.
- 2 buçuk su bardağı ılık su.
17-May-2014
Mayasız lokma tatlısı nasıl yapılır?
Lokma Tatlısı (mayasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet hazır hale getirilip soğumaya bırakılır.
- Un hariç diğer malzemeler homojen bir karışım oluncaya kadar karıştırılır.
- Sonra un ilave edilerek kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde edilir.
- 1 saat kadar (mutlaka) buzdolabında dinlendirilir.
Ege lokması nasıl yapılır?
İzmir Lokması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Orta boy bir tencerenin içine su ve toz şekeri alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırın. …
- Kaynamaya başladıktan sonra göz göz olana kadar kaynatmaya devam edin. Ardından limon suyu ilave edin.
- Kıvamı iyice koyulaştığında ocaktan alın. Oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
09-May-2017
Yaş maya ile lokma nasıl yapılır?
Mayalı Hamur Kızartması Lokma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elediğiniz unu derin bir karıştırma kabına alın. …
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz yaş mayayı unun orta kısmına alın. …
- Yaş mayayı, Ilık süt ve toz şeker ile ezerek unun orta kısmında karıştırın.
- Kenar kısımda kalan unun üzerine tuzu serpiştirin.