Mısır koçanı granülü

Mısır koçanı Granülü ne işe yarar?

Mısır granülü mısırın odunsu bölümün granül boyutuna getirlir ve tozu alınır.Sadece selülozdan oluşan ve yüksek emici olan bu ürün kafes kuşlarının dışkısını kurutur ve bakteri oluşumunu engeller. … Ürün diğer kumlar gibi kuşlar kanat çırptığında toz çıkarmaz aksine mevcut tozları bünyesinde hapseder.

Mısır Granülü nasıl kullanılır?

Kullanımı: Kafes tabanı görünmeyecek şekilde yayılır. Zamanla kuruyan dışkılar bir kaba toplanarak atılır. Eksildiğinde bir miktar mısır granülü eklenir. Ayda bir kez dökülerek işlem tekrarlanır.

Mısır koçanı yenir mi?

Bebek mısır olarak da adlandırılan genç başaklar çiğ olarak tüketilebilir, ancak bitki olgunlaştıkça koçan sertleşir ve yenilmez bir duruma gelir. Mısır hasat edilirken, mısır koçanı başağın bir parçası olarak toplanabilir veya bunun yerine tarlada mısır stoğunun bir parçası olarak bırakılabilir .

Mısır nasıl bir bitkidir?

Mısır bitkisi tek yıllık iri yapılı, sapları 60-80 cm'den 3 metreye kadar boylanabilen bir bitkidir. Kök : Mısır saçak kök sistemine sahiptir. Mısırda çim kökü (kılavuz kök), embriyonal kökler, adventif kökler( sürekli kökler-harici) ve destek kökler olmak üzere dört tip kök vardır.

Mısır Granülü yıkanır mı?

yoksa yıkayıp tekrar tekrar kullanabilir miyiz ? Cevap: Merhaba Vahit Bey, Mısır Granülü kafes tabanına 1 parmak kalınlığında serilir. Haftada 1 üzerinde biriken dışkı temizlenir ve eksilen miktar yenisi eklenerek tamamlanır. Yıkanıp yeniden kullanılma durumu mümkün değildir.

Mısır Granülü nasıl yapılır?

Mısır granülü mısırın odunsu bölümün granül boyutuna getirlir ve tozu alınır.Sadece selülozdan oluşan ve yüksek emici olan bu ürün kafes kuşlarının dışkısını kurutur ve bakteri oluşumunu engeller. 1,25 kg (3 LT) 1 adet kafes için ortalama 2 (iki) ay yeterlidir.

Mısır zehirler mi?

– Kan şekerini yüklettiği için diyabet hastalarının tüketmemesi gereken bir yiyecektir. – Fazla tüketilen mısır bağırsaklarda gaz problemine neden olur. Biriken gaz hem bağırsaklara zarar verir hem de karında şişkinliğe neden olur. – Lif bakımından zengin olan mısır, aşırı tüketildiğinde mide sorunlarına yol açar.