Organik kimyanın uğraş alanları

Biyokimyanın uğraş alanları nelerdir?

Biyokimya, bitki, hayvan ve mikroorganizma biçimindeki bütün canlıların yapısında yer alan kimyasal maddeleri ve canlının yaşamı boyunca sürüp giden kimyasal süreçleri inceleyen bilim dalıdır. Canlılara ilişkin bilim dalları uğraşmakta olan her fakültede (tıp, eczacılık, biyoloji, ziraat, veteriner vs.)

Organik Kimyanın alt dalları nelerdir?

  • Stereokimya.
  • Fiziksel organik kimya.
  • Organik reaksiyon.
  • Retrosentetik analiz.
  • Enantiyoselektif sentez.
  • Total sentez / Yarı sentez.
  • Farmasötik kimya. Farmakoloji.
  • Fulleren kimyası

Organik kimyanın diğer adı nedir?

Organik kimya karbon bileşikleri kimyası olarak da anılır.

Anorganik kimyanın ilgi alanları nelerdir?

Anorganik endüstriyel üretim prosesleri, malzeme bilimi, katalizörler, yarı iletken ve süper iletkenler, toprak-tarım, tıp, çevre bilimleri, inşaat, maden-metalürji, nanoteknoloji gibi pek çok alanda Anorganik Kimya etkin olarak yararlanılan bir temel kimya bilimidir.

Anorganik kimya neyi inceler?

İnorganik kimya veya anorganik kimya; organik olmayan, yani karbon-hidrojen bağı içermeyen bileşiklerin özelliklerini ve kimyasal davranışlarını inceleyen kimya dalı. Anorganik ve organik kimyayı birleştiren organometalik bileşikler, organometalik kimya adında başka bir dalı oluşturur.

Biyokimya Nedir Nerelerde Kullanılır?

Biyokimya bölümü mezunları genellikle, gıda, ilaç, tıbbi ve kimyasal maddeler, tarım ilaçları, kozmetik ve deterjan sanayileri, fermantasyon teknolojisine dayalı sanayi kollarında, hastanelerde, üniversite, tıbbi, tarımsal ve çevre araştırma merkezlerinin rutin işlemler ve araştırma labaratuvarlarında çalışabilmektedir …

Kimyanın dalları nelerdir?

Elektrokimya, çevre kimyası, organometallik kimya, adli kimya, teorik kimya, gıda kimyası, tekstil kimyası, farmosötik kimya, jeokimya, agrokimya, foto kimya, astrokimya, atmosfer kimyası, akışkanlar kimyası, tıbbi kimya, polimer kimyası, termokimya ve sanayi kimyası gibi farklı kimya alt dalları da bulunmaktadır.

Mili mücadele dönemiMili mücadele dönemi

Milli mücadele döneminde kısaca neler yaşanmıştır? Milli mücadele dönemi itilaf devletlerine karşı Türk halkının topyekün örgütlenerek savaşması sonucu ortaya çıkmış bir dönemdir. Bu dönem kurtuluş savaşı olarak da adlandırılmaktadır. …