Pazı çorbası nasıl yapılır

Pazı yapraklarını yıkayın ve sap kısımlarını çıkarttıktan sonra, boylamasına ikiye ya da üçe böldükten sonra ince ince doğrayın. Çorbayı pişireceğiniz bir tencereye suyu alın ve kaynamaya başladıktan sonra içine arpa şehriyeleri ilave edin. Arpa şehriye kaynamaya devam ederken terbiyesini hazırlayın.24-Mar-2017

Bulgurlu pazı çorbası nasıl yapılır?

Tencereye sıvı yağımızı ve zeytinyağımızı koyup küçük doğradığımız kuru soğanı ve salçayı kavuruyoruz. Ardından doğradığımız pazıyı ekleyip 5 dk kavuruyoruz, daha sonra baharatları tuzu bulguru ekleyip bir iki karıştırıp sıcak suyunu bağlıyoruz. Limonunuda ekleyip 15 dk daha pişirip altını kapatıyoruz.

Ekşili pazı çorbası nasıl yapılır?

Yeşil mercimeği ekleyin. 4 su bardağı suyu ve kimyonu ekleyip kaynamaya bırakın. 3-4 dakika kaynattıktan sonra ince doğradığınız pazıyı ilave edin. Pazı ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın nar ekşisini, tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.

Salçalı pazı çorbası nasıl yapılır?

Pazı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Buğdayı bir gece önceden sıcak suda bekletin ve ayrı bir tencerede haşlayın. Soğanı salçayla kavurun nohut ekleyin ,10 dakika biraz pişirin ,sonra doğranmış pazıyı ekleyin be suyunu ayarlayın ,su kaynayınca haşladığınız buğdayı ekleyin, 15 dakika daha pişirin afiyet olsun.

Kremalı pazı çorbası nasıl yapılır?

Kremalı Pazı Çorbası Hazırlanışı Kuru soğan, patates ve havucu soyduktan sonra iri kuşbaşı et formunda dilimleyin. Pazı yapraklarının olduğu tencereye aktarın. Tuz ve karabiberi serptikten sonra sıcak et ya da tavuk suyunu sebzelerin üzerine aktarın. Sebzeleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pazı çorbası terbiyesi nasıl yapılır?

Pazı çorbasının terbiyesi için; çukur bir kaba 1 buçuk su bardağı yoğurt koyun. Üzerine 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı un ekleyin. Tel çırpıcı ile iyice çırpın. Ardından çorbanın kaynayan suyundan 1-2 kepçe alıp, terbiyenin üzerine ekleyin.

Ayranlı pazı çorbası nasıl yapılır?

Yoğurtlu Pazı Çorbası Tarifi Hazırlanışı Pazı yapraklarını yıkayıp incecik doğrayın. Pazı ve zeytinyağını orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Köftelik bulguru da ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Üzerine et ya da tavuk suyunu ve tuzu ilave edip pişmeye bırakın.

Pazı kaç günde tüketilmeli?

Pazı çabuk bozulan bir sebze olduğu için buzdolabında en fazla iki gün muhafaza edilebilmektedir.

Nasıl kabız olunurNasıl kabız olunur

Kabızlığın Nedenleri Beslenme esnasında yeterli su ya da lifli besin alınmaması bir başka nedendir. Çok miktarda süt ürünü tüketmek bazı bünyelerde kabızlığa neden olabilir. Aktif bir hayat sürmemek veya tuvalet