Rapor parası sorgulama e devlet

Rapor parası ne kadar?

Halk arasında rapor parası olarak da adlandırılan geçici iş göremezlik ödeneği, bu yıl prime esas kazancı asgari ücrete kadar olan çalışan için ayakta tedavilerde 111 lira 20 kuruş, yatarak tedavilerde günlük 83 lira 40 kuruş olarak uygulanacak.

Iş göremezlik ödeneği ne zaman alınır?

Rapor parası için ilk olarak işveren SGK'ya bildirmesi gerekir. Bildirilmesinin ardından en geç 15 gün geçmesi ile birlikte çalışanların hesaplarına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılması ile birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Rapor parası nereden nasıl alınır?

Rapor paraları PTT'den alınıyor. Çalışanlar rapor paralarının ödenip ödenmediğini merak eden kişiler e-devlet üzerinden rapor parası sorgulaması yaparak öğrenebilirler. PTT şubelerinden alınmayan ödemeler emanet hesaplara aktarılmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı bankalardan alabilirler.

Rapor ne zaman e devlete düşer?

Alınan istirahat raporunun 5 iş günü içerisinde işveren tarafından eRapor sistemine girilmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirilmesi gerekmektedir. Eğer işveren yok ise kişinin bizzat kendisinin Sosyal Güvenlik Kurumu'na ibraz etmesi gerekmektedir.

7 günlük rapor parası ne kadar 2022?

Rapor parası olarak da bilinen geçici iş göremezlik ödeneğine 2022 yılında zam yapıldı. Buna göre bu yıl prime esas kazancı asgari ücrete kadar olan çalışan için ayakta tedavilerde 111 lira 20 kuruş, yatarak tedavilerde günlük 83 lira 40 kuruş olarak uygulanacak.

10 gün rapor parası ne kadar 2022?

Buna halk arasında "rapor parası" denir. SGK'nın yayımladığı genelgede rapor parasının 2022 yılı itibarıyla, ayakta tedavilerde 166 lira 80 TL kuruş, yatarak tedavilerde günlük 83 lira 40 kuruş olduğunu açıkladı.

4a iş göremezlik ödemesi ne zaman yatar?

İş kazası, hastalığı veya analık durumundan dolayı iş göremezlik raporu almaya hak kazanan çalışanlar, işverenin raporu SGK 'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle PTT tarafından çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırıldıktan sonra 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Seyrek diş tedavisiSeyrek diş tedavisi

Kompozit Lamina (Bonding) Özellikle seyrek ve ayrık diş denilen diastemalarda sıklıkla tercih edilmektedir. Bonding işleminde, estetik olarak geliştirilmiş, dişe renk olarak çok iyi adapte olan kompozitler kullanılır. Detaylı polisaj ve