Sade balık çorbası

Balık suyunu tencereye alın. Terbiyesi için; yumurta sarısı ve limon suyunu hızlıca karıştırın. Sıcak durumda olan balık suyu ile azar azar karıştırıp, ılıştırarak çorba tenceresine aktarın. Terbiyesi ile birlikte 10 dakika daha kısık ateşte kaynattığınız çorbayı, daha fazla bekletmeden sıcak olarak servis edin.

En iyi balık çorbası hangi balıktan yapılır?

Balık çorbası için en iyi balık 'Levrek Balığı' dır. Özellikle kış aylarında bol miktarda bulabileceğiniz Levrek Balığı ızgara, buğulama olarak sofralarımızda yer alırken balık çorbası için de en iyi alternatiftir.

Balık kafası ile çorba nasıl yapılır?

Balık kafasını yıkayıp temizledikten sonra derin bir tencereye koyun. Soğan, patates, havuç, kereviz sapı ve sarımsağı balıklara ekleyin. Üzerine 6 bardak kadar su ekleyip sebzeler iyice yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan malzemeyi ince delikli bir süzgeçten geçirin ve başka bir tencereye aktarın.

Balık çorbasına neler konur?

Balık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr haşlanmış balık.
  • 6 su bardağı balık suyu+4 bardak su (200 ml)
  • 1 büyük kuru soğan (yarısı haşlamada yarısı çorbada)
  • 2 diş sarımsak.
  • 1 küçük kereviz.
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük patates.
  • tuz, karabiber.

Balık çorbası için hangi balık kullanılır?

Balık çorbası, hemen her balık türüyle yapılabilmesine karşın, bazı tür balıklarla daha lezzetli olabiliyor. Bu balık türlerinin Kırlangıç, İskorpit, Adabeyi (Lipsoz), Öksüz, Trança'nın kafası, küçük boy Lagos olduğu, bazı otoriteler tarafından kabul görmüştür.

Terbiyeli balık çorbası nasıl yapılır?

Balık suyunu tencereye alın. Terbiyesi için; yumurta sarısı ve limon suyunu hızlıca karıştırın. Sıcak durumda olan balık suyu ile azar azar karıştırıp, ılıştırarak çorba tenceresine aktarın. Terbiyesi ile birlikte 10 dakika daha kısık ateşte kaynattığınız çorbayı, daha fazla bekletmeden sıcak olarak servis edin.

Balık çorbası nereye ait?

Balık çorbası Bursa'nın özellikle göl kıyısında olan ilçelerinde İznik, Orhangazi Mustafakemalpaşa gibi ilçelerinde yapılmaktadır.

Sazan balık kafası çorbası nasıl yapılır?

Sazan (Çapak) Balığı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Balığı temizleyip yıkayalım. …
  2. İçine limon ve sirkeyi ekleyelim. üzerine çıkan köpükleri alalım.
  3. Ayrı bir tavada küp küp doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavuralım. …
  4. Balık kaynayınca içine salçalı sosu ekleyelim.

Mar 16, 2019