Serviks uterinin enflamatuvar hastalığı

Nedir? Pelvik enflamatuvar hastalığı (PİH) kadının üst üreme organlarının iltihaplanması ve enfeksiyonudur. Bakteriler vajinadan itibaren rahim boynu (serviks) ağzını koruyan bir mukus katmanı içinden geçerek yukarıya doğru rahim, fallop tüpleri ve yumurtalıklar içine ilerlediğinde PİH oluşmaktadır.Feb 8, 2011

Kadın pelvik enflamatuvar hastalıkları neden olur?

Pelvik inflamatuar hastalık (PID) kadın üreme organlarının bir çeşit enfeksiyonudur. Genellikle cinsel temas yoluyla bulaşır. Hastalık nedeniyle rahim, yumurtalıklar, fallop tüpleri veya dişi üreme sisteminin diğer kısımları zarar görebilir. Ayrıca şiddetli ağrıya neden olabilir ve gebe kalmayı zorlaştırabilir.

Inflamatuar hastalık ne demek?

İltihaplanma olarak bilinen inflamasyon, herkeste meydana gelen ve bağışıklık sisteminin vücudu çeşitli hastalık veya yaralanmalara karşı korumak amacıyla oluşturduğu bir tepkidir. Vücuttaki birçok iyileşme sürecinin temelinde inflamasyon oluşması yer alır.

PID belirtisi nedir?

Yüksek ateş Kötü kokulu vajinal akıntı Gecikmiş vakalarda bulantı, kusma, gaz çıkaramama. Muayenede rahim ağzı ve karında hassasiyet bulunur hatta bazı hastalarda iltihaba bağlı ele kitle gelebilir.

Tanı Kodu N72 nedir?

N72: Serviks uterinin enflamatuvar hastalığı

Pelvik enfeksiyon nasıl teşhis edilir?

Nasıl Belirti Verir? Pelvik enfeksiyonun en önemli belirtileri kasık ağrısı ve akıntıdır. Bu iki belirti dışında adetin düzensizleşmesi, ateş, ishal, idrar yaparken yanma, vajina içi sıcaklığın artması gibi belirtiler de olabilir. Akıntı tek başına olduğunda muhtemel tanı pelvik enfeksiyondan çok vajina enfeksiyonudur.

Yumurtalık iltihabı belirtileri nelerdir?

Yumurtalık İltihabı Belirtileri Nelerdir?

  • Alt karında oluşan ağrı
  • Vajinal akıntı sorunu.
  • Düzensiz regl dönemleri.
  • Kısırlık (infertelite)
  • Vajinal akıntı kokusu.
  • İlişki esnasında oluşan ağrılar.
  • Ağrılı veya zor idrara çıkma.
  • Ateş

Inflamatuar hastalıklar nelerdir?

Bu hastalıklar arasında damar sertliği, kalp hastalığı, kanser, artrit (eklem iltihabı), metabolik sendrom, yüksek tansiyon, Parkinson, Alzheimer hastalığı, astım, iltihaplı bağırsak hastalığı ve diyabet sayılabilir. Bu hastalıkların tümünün aynı zamanda obezite ile bağlantılı olduğu bilinmektedir.