Sigara böreği yufkası

Yufkadan sigara böreği yapılır mı?

Hazır Yufkadan Sigara Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Herkes hemen hemen biliyordur sigara böreğini. … İçerisine maydanozlu peynirli karışımdan eşit bir şekilde paylaştırılarak yufkanın içindeki malzemenin dökülmemesi için iki ucu içe doğru katlanarak rulo şeklinde sarılır.

Sigara böreğinin hamuruna ne katılır?

El Açması Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  1. 4 su bardağı un.
  2. Yarım su bardağı sıvı yağ
  3. Yarım su bardağı su.
  4. Yarım su bardağı yoğurt.
  5. 1 adet yumurta.
  6. 1 yemek kaşığı sirke.
  7. 1 tatlı kaşığı tuz.
  8. 2-2,5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Apr 15, 2013

Güzel sigara böreği nasıl yapılır?

Sigara Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yufka üçgen şeklinde 12 eş parçaya bölünür.
  2. Doğranmış maydanoz ve peynir karıştırılarak iç harcı hazır edilir.
  3. Her üçgen yufkanın alt ucuna bir kaşık dolusu kadar peynir harcı yayılır.
  4. Yufkanın kenarlar malzeme dökülmemesi için içe doğru bükülür ve yufka rulo şeklinde sarılır.

Lorlu sigara böreği nasıl yapılır?

Sigara böreği için; bir kaba 250 gr kadar lor peynir koyun. Üzerine az miktar rendelenmiş kaşar peynir, az miktar tuz ve 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz ekleyip, karıştırın. İsteğe göre maydanoz koymayabilirsiniz. Peynirli sigara böreği yapımında; 2 adet yufkayı açıp, üst üste gelecek şekilde koyun.

Fırında sigara böreği içine ne sürülür?

Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp böreklerimizin üzerine sürelim. Üzerine susam ve çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hazır sigara böreği fırında nasıl pişirilir?

Yufka parçalarının içine peynir karışımını koyun ve sarın. Tüm parçalar bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Börek hamuru nasıl hazırlanır?

Unu kabın ortasında boşluk bırakacak şekilde dökün. Ardından yumurta, sıvı yağ, sirke, su ve tuz eklenerek hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğrulur. Kıvamı yumuşatmak için su katılaştırmak için de un kullanabilirsiniz. Hamuru yaklaşık yarım saat yoğurduktan sonra 1 saat dinlenmeye bırakmalısınız.