Sirke anasıyla elma sirkesi yapımı

Sirke anası varsa sirke anasını, yoksa fermente elma sirkesinden 1 çay bardağı ekleyin. Kavanozu karıştırın, ağız kısmını tülbentle kapatın ve ışık almayan bir köşeye kaldırın. Kavanozdaki karışımı her gün bir veya iki kez karıştırın. Elmalar suyun dibine çökene kadar karıştırma işlemine devam edin.

Elma sirkesi yaparken sirke anası konur mu?

Sirkenin oluşması için sirke mayası gereklidir. Sirke anası da denilen maya önceki sirkelerin üstünde oluşan jel kıvamlı sirkedir. Bununla yeni sirkenizi yapabilirsiniz.

Elma sirkesi elma anası ile nasıl yapılır?

Meyvelerin arasına sirke anası eklenir ve cam kavanozun üzeri klorsuz su ile doldurulur….Sirke Anası ile Sirke Yapımı

  1. 1-2 kilogram meyve (Kullanılacak olan meyvenin organik olması oldukça önemlidir.)
  2. Klorsuz su.
  3. Doğal sirke mayası yani sirke anası sirke yapımı için yeterlidir.

Ibrahim saraçoğlundan elma sirkesi nasıl yapılır?

Elma Sirkesi (Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu Tarifi) Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları yıkayıp 4'e bölerek kavanoz içerisine dizin. …
  2. Kavanozu ağzına kadar içme suyu ile doldurup ağzını bir bezle kapatın ve bezin etrafına lastik geçirin.
  3. Fermantasyon aşamasında hava ile temasının kesilmemesi gerekir. …
  4. İlk günler her gün çalkalayın.

Sep 29, 2017

Ilk defa elma sirkesi nasıl yapılır?

Elma sirkesi yapımı şu şekildedir;

  1. İlk önce elmaları yıkayıp kabukları ile birlikte doğrayınız.
  2. Daha sonra kavanozun ağzına kadar elma ile dolduruyoruz.
  3. Ardından bir avuç içi nohut ilave ediniz.
  4. Sirkenizin içine daha sonra 1 yemek kaşığı bal ve yarım çay bardağı toz şeker ilave ediniz.

Sirke anasıyla kurulan sirke karıştırılır mı?

Sirke anası varsa sirke anasını, yoksa fermente elma sirkesinden 1 çay bardağı ekleyin. Kavanozu karıştırın, ağız kısmını tülbentle kapatın ve ışık almayan bir köşeye kaldırın. Kavanozdaki karışımı her gün bir veya iki kez karıştırın. Elmalar suyun dibine çökene kadar karıştırma işlemine devam edin.

Sirke anasından neler yapılır?

Sirke anası ise bir tür mayadır. Bu maya, sirke yapımında fermantasyonu sağlamak için kullanılır. Jelimsi kıvamdaki sirke anasını saklayarak diğer sirkeleri yapabilirsiniz. Sirke anasının yerine kullanılabilecek şeylerin başında bal ve doğal pekmez geliyor.

Sirke anası nasıl elde edilir?

Bulgur, nohut ve suyu da meyvelere ekleyip plastik bir kaşıkla iyice karıştırın. Ağzını tülbentle kapattığınız kavanozu 20 gün boyunca ışık almayan bir yerde saklayın. İki günde bir çıkarıp biraz karıştırın. 20 günün sonunda kavanozun en üstünde oluşan kaygan tabaka sirke anasıdır.