Tırnak üzerindeki beyaz lekeler

Beyaz leke, tırnağınızı diğer elinizle sıktığınızda kayboluyorsa protein eksikliğidir. Protein alınca hemen geçer. Mineral veya vitamin eksikliğinde tırnaklarda beyaz noktalar oluşabilir. Tırnaklardaki beyaz noktaların çıkmasının en büyük etkeni çinko ve kalsiyum eksikliğidir.22-Jun-2018

Tırnak üzerindeki beyaz lekeler nasıl geçer?

Protein eksikliği Tırnakta beyaz leke yatay şeritler halinde ise protein eksikliğisöz konusu demektir. Bu şeritler tırnakta değil tırnak yatağında olduğu için tırnakla birlikte uzamazlar. Beyaz leke, tırnağınızı diğer elinizle sıktığınızda kayboluyorsa protein eksikliğidir. Protein alınca hemen geçer.

Tırnaktaki beyaz lekeler için ne yenmeli?

Bu lekelerin giderilmesi için çinko kaynaklı besinleri tüketmeniz gerekiyor. Çinko kaynaklı besinler şöyle sıralanabilir; yumurta, lahana, ciğer, kuruyemiş, peynir. Tırnak lekeesinin nedeni sadece çinko eksikliğ değildir.

Tırnaklarda beyaz lekeler hangi vitamin eksikliğinden olur?

Tırnaklardaki beyazlaşmalar sıklıkla çinko ve/veya kalsiyum eksikliğinden kaynaklanır. Bununla birlikte folik asit ve protein eksiklikleri de beyaz izlere neden olabilir.

Tirnaklardaki lekeler neyin habercisi?

Mineral veya vitamin eksikliğinde tırnaklarda beyaz noktalar oluşaturabilir. Tırnaklardaki beyaz noktaların çıkmasının en büyük etkeni çinko ve kalsiyum eksikliğidir. Tırnak mantarı sarı beyaz lekeler ile başlar. Bu lekeler zamanla tırnağa yayılır ve tırnak kalınlaşır.

Tırnaktaki çizgiler hangi vitamin eksikliğinden olur?

“Protein eksikliği, kalsiyum, selenyum, demir, çinko gibi minerallerin ve folik asit ,B12 vitaminlerinin yetersizliğinde tırnaklarda bazı bozukluklar meydana gelmektedir. Bunlar daha çok kırılma, çatlama, kabalaşma ve tabakalaşma şeklinde olabilir.

D vitamini eksikliği belirtileri nelerdir?

D vitamini eksikliğinde; vücut ağrısı, halsizlik, yürüme güçlüğü, kemik ağrısı, güçsüzlük, saç dökülmesi, baş ağrısı, depresyon, değişken ruh hali, uykusuzluk, gözaltı morlukları, aşırı terleme, kilo vermede güçlük çekme, sürekli üşüme gibi belirtiler hakimdir.

Tırnaktaki beyaz lekeler için hangi doktora gidilir?

Tırnaktaki uzun süreli beyaz lekeler ciddiye alınmalı, geç kalınmaması gerekir. Dermatoloji uzmanına gidilerek muayene ve laboratuvar incelemeleri ile sebebin araştırılması, nedene yönelik tedavinin verilmesi gerekir.