Yabancıların nüfus kaydı

Yabancıların Nüfus kaydı nasıl yapılır?

Bu kanun ve yönetmelik hükümlerine tabii olan Türk soylu yabancılar, yabancı nüfus kayıtlarını tesis ettirmekle yükümlüdür. Türk soylu yabancıların, nüfus kütüğüne kayıtlarının yapılabilmesi için ikamet ettikleri yer İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü veya İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat etmeleri gereklidir.

Yabancılar için yerleşim yeri belgesi nasıl alınır?

İkamet (oturum) izni bulunan her yabancı, bulunduğu ilçedeki Nüfus Müdürlüğü'ne Kira Kontratı ile giderek kendisini adresine kayıt ettirmesi gerekmektedir. Ve daha sonra Yerleşim Yeri Belgesi denilen belgeyi temin edebilir.

Yabancı ülkede doğan bebeklerin nüfus kayıtları nasıl yapılır?

Doğumla ilgili resmi belge veya raporun aslı ve tercüme edilmiş örneği ile bulunulan yerdeki nüfus müdürlüğüne başvurulması gerekir. Nüfus ve vatandaşlık işlemlerinizi yurt içinde Nüfus Müdürlüklerinden, yurtdışında da dış temsilciliklerden yapabilirsiniz.

Nufus kaydı nasıl alınır?

Nüfus Kayıt Örneği belgesini e-Devlet Kapısı üzerinden giriş yaparak doğrulayabilir, sorgulayabilir veyahut barkodlu olarak nüfus kayıt örneği belgesi alabilirsiniz. Bu sistem ile vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetler elektronik ortamda sunuluyor.

Yabancılar için nüfus randevu nasıl alınır?

ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi.

Yabancıların adres değişikliği nasıl yapılır?

Yabancılar,adres değişikliği yapmak için yeni adreslerine ait kira sözleşmesi ile bulundukları şehrin nüfus müdürlüğüne bizzat başvurarak öncelikle yeni adreslerini sisteme kayıt ettirmeli ve adres yerleşim belgesi almalıdır.

Yerleşim yeri ve diğer adres belgesi nasıl alınır?

Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi Nereden Alınabilir? Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi ilçe nüfus müdürlükleri, Kimlik Paylaşımı Sistemine bağlanan muhtarlıklar veya www.turkiye.gov.tr'den temin edilebilir.