Yaralıyken gusül abdesti nasıl alınır

Vücudun herhangi bir yerinde kırık, çıkık veya yaradan dolayı sargı bulunması abdeste ve gusle engel değildir. Vücudun bir yerinde sargı bulunursa abdest alırken veya guslederken bu sargı çözülerek altı yıkanır; su yaraya zarar verecekse yaranın etrafı yıkanıp yaranın üstü mesh edilir.14-Dec-2019

Kan akarken gusül abdesti alınır mı?

Cevap: Evet. Boy abdesti (gusül) geçerlidir. Fakat bu abdestle namaz kılınmaz. Yani gusül abdesti alıyorken bedenden kan vb. akıntı devamlı gelse veya o esnada abdest bozan bir durum olsa dahi, insan cünüplükten, ay halinden veya lohusalıktan kurtulmuş olur.

Gusül abdesti alamadığımız zaman ne yapmalıyız?

Teyemmüm, bazı durumlarda abdest ve gusül yerine geçen istisnai bir uygulama olup, ancak belli bir mazeretin bulunması halinde yapılabilir. Abdest ve gusül için su bulunmaz veya bulunur da kullanma imkanı olmazsa her ikisi yerine geçmek üzere teyemmüm yapılır.

Parmak sargılı iken gusül abdesti nasıl alınır?

Bu durumda ki yani alçı veya sargılı bir uzvu olan kimselerin mesh etmek sureti ile abdest almaları gerekmektedir. Bilindiği üzere mesh, mesh edilecek yaranın bir bölümünü veya mümkünse yüzeyine çok hafif bir dokunuşla abdest suyunu değdirmektir.

Parmağın bağlı iken gusül abdesti alınır mı?

Yara üzerindeki sargıya abdest nasıl alınır? Mesele kaynaklarımızda cebire olarak değerlendirilir. Bir yaranın üzerine sarılmış bir bez veya tampon, kırık üzerine yapılmış bir alçı. … Onun durdurulması noktasında gayret sarf etmeli ve abdesti o şekilde almalıdır.

Durmayan kanla abdest alınır mı?

Hemoroidin ya da başka bir uzvun kanaması ile abdest bozulacağını belirten Diyanet, şunları kaydetti: “Ancak kanadığı halde akmayan ve çıktığı yerin dışına taşmayan kanamalar abdesti bozmaz. Şâfiî ve Malikî mezhebine göre kanama hiçbir şekilde abdesti bozmaz.

Bir damla kan gelmesi guslü bozar mı?

Ancak Hanefi mezhebine göre vücudun herhangi bir yerinden kan aktığı zaman abdest bozulur. Bu durumda yeniden abdest alınması gerekir. Burun kanaması veya benzeri kanama türlerinde de abdest bozulur.

1 gün cünüp gezmek günah mı?

CÜNÜP (CENABET) GEZMEK GÜNAH MI? Cünüplük, birçok ibadetin yerine getirilmesine engel olan bir durumdur. Bu halde olan bir kimse namaz kılmak ve Kur'an okumak gibi ibadetleri yerine getiremez. … Ancak cünüplük halinde olan bir kimsenin namazını geçirecek şekilde yıkanmayı geciktirmesi haram olduğu belirtilmiştir.