Zurna ile ilgili bilgiler

Zurna, Türkiye'nin birçok yerinde kullanılır. Tahta, metal ve kamış kullanılarak yapılan, yüksek sesli, bu yüzden büyük davul ile birlikte çalınan, yine bu yüzden açık havada kullanıma uygun, nefesli saz çeşididir.28-May-2021

Davul zurna hangi kültüre ait?

Mehter müziğinden esintiler taşıyan ve açık hava eğlencelerinin önemli bir parçası olan davulzurna müziği, Türk halk kültürünün bir ürünüdür.

Zurnanın tarihçesi nedir?

Zurnanın kökeni Çin'dir. Aslında Çin, üzerinde delikleri bulunan tüm nefesli çalgı aletlerinin vatanıdır. Zira, zurna, mey gibi aletlerin ilk basit versiyonu bu topraklardan çıkmıştır. Çin'de tapınaklarda veya cenazelerde günümüzde de kullanılan Suanna, zurnanın bir diğer versiyonudur.

Zurna nasıl bir şey?

Zurnanın Özellikleri Üflemeli çalgıların hem en yaygını hem de en sevileni olan zurna, davulla birlikte çalınan bir alettir. Zurna yapımında genellikle erik ağacı kullanılır. Ancak bunun yanı sıra kiraz ve zerdali ağaçlarından yapılan zurnalara rastlamak da mümkündür.

Zuma nasıl bir çalgıdır?

olan zuma ailesi, davul ile ayrılmaz bir bütün gibidir. Eski Türklerin ''zuma'' adlı bir çalgıyı kullandıkları bilinirdi. Türkçe'de kelime başlarında (Z) sesinin olmaması, zuma kelimesindeki (Z) harfinin bir yansıma olduğunu göstermektedir. Rus ve Kafkaslar da bu çalgıyı zuma diye tanımlarlar.

Zurna hangi ülkenin?

ZURNA – Gaziantep Üflemeli halk çalgılarımızın başında gelen zurna kalın zerdali ağacından yapılır ve davulun yanında çalınan üflemeli bir çalgı aletidir. Zurna tarihi Orta Asya'ya dayanmaktadır. Çok eski zamanlardan beri bir çalgı aleti olarak bilinip yapılmaktadır.

Davul hangi ülkeye aittir?

Bongonun Afrika kökenli olduğu sanılmaktadır. Konga, Afrika kökenli bir başka davuldur. Konga davulu büyük ve silindir biçiminde bir çalgıdır. Hem Amerika Yerlileri hem de Siyah Afrikalılar tarafından haberleşme davulu olarak kullanılan davullara tamtam adı verilir.

Zurna ne zaman çıkmıştır?

Zurna tarihi Orta Asya'ya dayanmaktadır. Çok eski zamanlardan beri bir çalgı aleti olarak bilinip yapılmaktadır.