Şambali tatlısı kolay

Şambali tatlısı malzemeleri nelerdir?

Şambali Tatlısı İçin Malzemeler :

  • 2 su bardağı irmik.
  • 1 su bardağı yoğurt (sulu kısmı)
  • 1 su bardağı toz şeker.
  • 1 su bardağı un.
  • 1 çay kaşığı karbonat.
  • 1/2 paket vanilya.
  • Tuzsuz yer fıstığı
  • Şerbeti İçin:

Sokakta satılan şam tatlısı nasıl yapılır?

İrmik, su ve şekeri karıştırma kabına alıp 15-20 dakika kadar mikserle çırpıyoruz. Burada amaç şekerin erimesi. karbonat ve kabartma tozunu da ekleyip bir 5 dakika kadar daha çırpıyoruz. Pişireceğimiz kalıba hiç yağ sürmeden 3-4 yemek kaşığı kadar irmik serpiyoruz. Hazırladığımız harcı döküp üstünü düzlüyoruz.

Şambali tatlısı nasıl kızartılır?

Derin bir kaba irmik, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip ve karıştırın. Karışımı yağladığınız fırın tepsisine boşaltın Hamurun üzerine fıstık sıralayın. 200 derecede ( 40 dakika) kızarana kadar pişirin.

Şambali şerbeti kaç dakika kaynatılır?

Tencereye şeker ve su alınır kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır. Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika kadar kaynatılır. Bu arada tatlı da pişmiş olacak. Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirilir.

Şambalinin şerbeti nasıl dökülür?

Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalıdır. Bunun gayesi hamur yapısının bozulmaması ve sıcak tatlının soğuk şerbeti daha kolay çekmesidir. İlk sıcaklığı geçince pişen tatlının üzerine soğuyan şerbet dökülür. Şambali Tatlısı (İzmir) şerbetini çekip iyice soğuduktan sonra servis edilir.

Şambali tatlısı kaç dakika pişirilir?

Üzerine fıstık içleri dizilir ve 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Pişen tatlı önce dilimlenir sonra üzerine soğuk şerbet dökülür. Tatlı iyice soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun…

Şam tatlısı nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Şam Tatlısı (Orjinal) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce su ve şeker 10 dakika kaynatılır.
  2. Limon suyu eklenir.
  3. 5 dakika daha kaynatılır.
  4. Ilıması için kenara bırakılır.
  5. Ayrı bir yerde irmik şeker vanilya kabartma tozu harmanlanır.
  6. Yoğurt eklenir güzelce karıştırılır.
  7. 25-30 dakika irmiklerin yumuşaması için bekletilir.

Sanitasyon ne demekSanitasyon ne demek

Sanitasyon tanımı nedir? Sanitasyon ise, insan sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve sağlığın tekrar kazanılması için uygulanan tüm işlem basamaklarının bir arada toplanmasıdır. Ayrıca sanitasyon gıdanın biyolojik olarak tüm mikroorganizmalardan arındırılması işlemidir.