Şeftali reçeli nasıl

Şeftalilerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarıp minik küpler halinde doğrayın. Şeftaliler suyunu salmaya başlayınca tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kaynatın. Reçeliniz kıvamını alınca limon suyu ve yarım çay kaşığı tereyağ ilave edin ve 20 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.Jun 15, 2021

Dilim şeftali reçeli nasıl yapılır?

Şeftaliler küçük küpler halinde doğranır. İstenirse dilimler halinde kullanılarak dilim şeftali reçeli yapılır. Şeker ve su tencereye konulur, şeker eriyene kadar karıştırılır. On dakika kadar orta ateşte pişirilen reçelin balına şeftaliler eklenir.

Olgun şeftali reçeli nasıl yapılır?

Şeftali Reçeli ( Kabuklu Ve Kabuksuz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabuksuz için, şeftalinin kabukları soyun ve küp küp doğrayın.
  2. Bir tencereye alın ve üzerine şekeri dökün. …
  3. 10-15 dakika kaynatın altını kapatın. …
  4. Bu işlemi istediğiniz kıvamı alana kadar bir kaç defa tekrarlayın.

1 kg şeftali reçeli nasıl yapılır?

Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış 1 kilogram şeftaliyi küp küp doğrayın ve yarısını derin bir tencereye aktarın.
  2. Bir kat şeftali, bir kat toz şeker serpin.
  3. Toz şeker bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve şeftalinin kendi suyunu salması için 2 saat kadar bekletin.

Şeftali reçeli ne kadar kaynatılmalı?

Uygun bir tencereye dilimlediğimiz şeftalileri aktaralım. Üzerine şekeri aktaralım ve tencerenin kapağını kapatarak bu şekilde gece bekletelim. Ertesi gün şeftalileri orta ateşte 20 dakika kadar kaynamaya bırakalım.

Bir kilo şeftaliye ne kadar şeker konulur?

🍑 Normalde reçele 1 kilo meyve için 1 kilo şeker konulur. Tercih meselesidir ama 1 kilo meyvenin kabuğu çekirdekleri çıktığı vakit bayağı azaldığı için ve pişince de yarı yarıya azaldığını hesaba katarsak 1 kilo meyve için yarım kilo şeker tam gelecektir.

Sert şeftali reçeli nasıl yapılır?

Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tarifte kullanacağınız şeftalilerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın.
  2. Şeftalileri elma gibi dilimleyin. …
  3. Meyvelerin suyunu bırakması 5-6 saat için bekletin. …
  4. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alın. …
  5. Kavanozlara doldurup ağzı açık olarak soğumaya bırakın.

Sep 18, 2020

Şeftali reçeli yaparken kabuklu olur mu?

Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? Şeftaliyi iyice yıkayalım. İkiye bölüp çekirdeğini çıkaralım ve dilimyeleyip küp küp doğrayalım. Kabuğunu soymuyoruz kesinlikle soymayın, kabuğu daha lezzeti oluyor ,hiç kabuklu olduğu anlaşılmıyor bile.